Training 'Omgaan met agressie bij Korsakov vanuit relationeel perspectief' van start

5 oktober 2016
Training 'Omgaan met agressie bij Korsakov vanuit relationeel perspectief' van start

Maandag 3 oktober is de eerste training: 'Omgaan met agressie bij Korsakov vanuit relationeel perspectief' van het Korsakov Kenniscentrum van start gegaan. De training heeft plaatsgevonden bij locatie Domus Nostra van Saffier DeResidentiegroep  in Den Haag.Vanuit het SIA RAAK project  heeft in samenwerking met Hogeschool InHolland Den Haag een wetenschappelijk project met onder andere het thema 'omgaan met agressie' plaatsgevonden. Hieruit is het boekje 'Omgaan met agressie en Korsakov' (van Beemen, Brinkman, Timmerman en Goossensen, 2012) en een prachtige onderbouwde training: 'Omgaan met agressie bij Korsakov vanuit een relationeel perspectief' ontstaan.
Trainers Mathilde Bos en Anja Tijmense zetten zich vol enthousiasme voor deze training in en beschikken over de nodige ervaring om dit tot een succes te volbrengen.

Even voorstellen:
Mathilde Bos is docent Verpleegkunde aan de Hogeschool Utrecht Utrecht en werkt als verpleegkundig oproepkracht in de psychiatrie. Ook verzorgt zij trainingen en bijscholingen binnen instellingen. Ze publiceert veel over het verpleegkundig vak, in de vakpers maar ook elders.
Anja Tijmense heeft SPH gestudeerd en is teamleider bij Atlant Markenhof in Beekbergen, een TopCare organisatie voor de doelgroepen Korsakov en Huntington. Anja is al jarenlang werkzaam in de Korsakovzorg en is tevens als onderzoeker verbonden geweest aan het RAAKproject. U kent Anja waarschijnlijk uit de prachtige documentaire van 'Spuiten en Slikken' over het syndroom van Korsakov.

Bent u ook geïnteresseerd in deze training? meer informatie via deze link.

Anja Tijmense en Mathilde Bos