Training Foutloos leren bij Korsakov van start gegaan

18 april 2018
Training Foutloos leren bij Korsakov van start gegaan

Maandag 16 april zijn de eerste 2 groepen voor de training 'Foutloos leren bij cliënten met het syndroom van Korsakov' van start gegaan.

 

De training vond plaats op locatie De Poort van zorginstelling Amsta in Amsterdam. Twee groepen met 26 enthousiaste deelnemers gingen samen trainers Mathilde Bos en Ans Oosterwechel van start om met elkaar de fijne kneepjes van het foutloos leren onder de knie te krijgen. De tweede training is inmiddels op locatie Markenhof van zorginstelling Atlant in Beekbergen gestart.

De training is gebaseerd op de praktische handleiding Foutloos leren bij Korsakov. Een praktische handleiding’  geschreven door dr. Yvonne Rensen. De handleiding is samen met vier wetenschappelijke artikelen het resultaat van een vierjarig onderzoek waarbij aangetoond is dat mensen met Korsakov nieuwe vaardigheden kunnen aanleren. Daarbij hebben zij een positiever zelfbeeld, vertonen minder rusteloos gedrag en voelen zich beter thuis. Het boekje bevat praktische handvatten voor zorgprofessionals en voorbeelden van stappenplannen. De handleiding en een reader vormen gezamenlijk het lesmateriaal van de training.
Dr. Yvonne Rensen, psycholoog bij Vincent van Gogh en onderzoeker bij het Radboudumc voerde het onderzoek uit in opdracht van het Korsakov Kenniscentrum. Cliënten en zorgprofessionals van de MeanderGroep, ZorgAccent en Atlant waren betrokken bij de uitvoering van het onderzoek.

De training is geaccrediteerd met 7 punten in het kwaliteitsregister van V&VN.
Meer informatie: https://www.korsakovkenniscentrum.nl/foutloos-leren-bij-clienten-met-het-syndroom-van-korsakov

In het onderstaande filmpje geven trainers Mathilde Bos en Ans Oosterwechel de eerste reactie op de training:
https://www.youtube.com/watch?v=P3goQNci31s