Tante Louise aangesloten bij het Korsakov Kenniscentrum

7 september 2017
Tante Louise aangesloten bij het Korsakov Kenniscentrum

Stichting tante Louise, Residentie Moermont in Bergen op Zoom heeft zich aangesloten bij het Korsakov Kenniscentrum. Wij heten tante Louise hartelijk welkom. In het onderstaande bericht stelt ze zich voor.

 

 


Stichting TanteLouise
TanteLouise, biedt de beste zorg. Waar thuis ook is. Daar maakt zij zelf geen geheim van, maar het is natuurlijker nog fijner als anderen dat zeggen. Zoals het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport of de Nationale Zorgautoriteit die tanteLouise scharen onder de beste zorginstellingen van het land. Mooi, vindt tante (welke vrouw is niet blij met zo’n compliment?) maar ze nog veel trotser op is dat zijn die 2.500 medewerkers en vrijwilligers die er elke dag opnieuw voor zorgen dat ouderen in de regio van de Brabantse Wal op een waardige manier oud kunnen worden. Met liefdevolle zorg en met respect.

Korsakovafdeling
TanteLouise is van vele markten thuis. Als het gaat om vernieuwing en innovatie staat ze haar mannetje. Zo heeft tante al vele jaren ervaring met intensieve, multidisciplinaire zorg en begeleiding van cliënten met het syndroom van Korsakov. Verdeeld over twee kleinschalige woningen met een huiselijke sfeer, hebben zij hun eigen plaats in Residentie Moermont in Bergen op Zoom, een van de achttien locaties van tanteLouise in het westelijk deel van West-Brabant.

Om de levenskwaliteit van een vaste groep van zestien bewoners nog verder te verbeteren, heeft tanteLouise een visie ontwikkeld met als uitgangspunt dat de cliënten - ondanks hun beperkingen – zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen en leven. Door het aanbieden van een op maat gesneden structuur en een intensieve individuele begeleiding biedt tante niet alleen houvast, ze versterkt ook het gevoel van eigenwaarde.

Samenwerking
TanteLouise is een lerende organisatie: ook al is het goed, het kan altijd beter. Door samenwerking binnen het Korsakov Kenniscentrum hoopt tante op de hoogte te blijven van nieuwe, interessante ontwikkelingen in ons vakgebied, maar vooral ook kennis te delen. Door zelf de luiken open te zetten maar ook eens bij elkaar in de keuken te kijken.