Publicatie resultaten KORSAKOV-Studie Ineke Gerridzen

31 oktober 2017
Publicatie resultaten KORSAKOV-Studie Ineke Gerridzen

Ineke Gerridzen is als specialist ouderengeneeskunde werkzaam bij Atlant Zorggroep, locatie Markenhof te Beekbergen. Daarnaast is zij onderzoeker bij het VUmc, afdeling Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde .Ineke is in 2014 gestart met een KORSAKOV-studie: 'Het functioneren en de kwaliteit van leven van patiënten met het syndroom van Korsakov die in een verpleeghuis verblijven'. Dit onderzoek is gestart vanuit het VU medisch centrum, afdeling Huisartsgeneeskunde en ouderengeneeskunde. Verpleeghuizen die aangesloten zijn bij het Korsakov Kenniscentrum en een unit hebben waar gespecialiseerde zorg wordt geboden aan patiënten met het syndroom van Korsakov zijn uitgenodigd om deel te nemen aan dit onderzoek.

Het eerste artikel betreffende de resultaten van de KORSAKOV-studie is inmiddels 'in press' bij de JAMDA. Het abstract kunt u hier lezen.

De resultaten uit dit artikel gaat Ineke Gerrdizen presenteren tijdens een workshop op het Topcare-symposium Kennisontwikkeling voor de ouderenzorg: Chemie tussen wetenschap en praktijk op 20 november 2017 en tijdens het Wetenschapsforum Korsakov  van het Korsakov Kenniscentrum op donderdag 21 december.