Gz- psycholoog Roeline Biemond start met promotieonderzoek

29 mei 2019
Gz- psycholoog Roeline Biemond start met promotieonderzoek

“Roeline Biemond, GZ psycholoog bij Amsta, gaat promotieonderzoek doen om de behandeling en begeleiding van Korsakov bewoners verder te verbeteren.

 

 

 

 

Op 10 april 2019 hebben Roeline Biemond, Petra van Dam, voorzitter van de Raad van Bestuur van Amsta en Albert Postma, hoogleraar bij de Universiteit Utrecht, hun handtekening gezet onder het contract dat dit mogelijk maakt. Medewerkers van het cluster Korsakov waren er bij en zijn trots dat hun cluster gaat bijdragen aan dit onderzoek”.                                                                                     
Roeline over haar promotieonderzoek:
Dit was het heugelijke bericht wat op de site van Amsta geplaatst werd. Naast mijn klinische werk op onze verschillende Korsakov afdelingen ga ik me ook richten op wetenschappelijk onderzoek in het kader van een promotietraject. Ik word hierin begeleid door Albert Postma, hoogleraar, en Erik Oudman, GZ psycholoog en senior onderzoeker. Fantastisch! En daar bedoel ik niet alleen mijn begeleiders mee ;), maar ook dat binnen Amsta deze mogelijkheid gecreëerd is. Ik voel me vereerd dat ik de kans krijg om klinisch werk en wetenschappelijk onderzoek met elkaar te kunnen combineren. 

Daarnaast was ik lang geleden mijn ‘psychologen hart’ verloren aan de verslavingszorg, maar merk de laatste jaren aan het werken met mensen met Korsakov dat dit zo niet nog boeiender, complexer en bijzonderder is. Ik geniet echt van mijn werk met de cliënten en de zorgteams en voel me zeer betrokken.

Samen met Albert en Erik heb ik voor de komende 5 jaar een interessante onderzoekslijn uitgestippeld en we zijn al van start gegaan.
Verder krijg ik van iedereen te horen dat ik het heel druk ga krijgen haha. Dat is vast bemoedigend bedoeld. Ik denk dat mijn toch wat calvinistische opvoeding hier enorm bij gaat helpen ;)


Namens het Korsakov Kenniscentrum feliciteren wij Roeline van harte en wensen haar heel veel succes! Wij zullen u via de nieuwsbrief op de hoogte houden van de ontwikkelingen van het promotietraject.