Kennisnetoverleg dinsdag 19 maart dilemma's in de toepassing van de wet zorg en dwang

30 januari 2019
Kennisnetoverleg dinsdag 19 maart dilemma's in de toepassing van de wet zorg en dwang

Dinsdag 19 maart 2019 vindt het kennisnetoverleg plaats bij Beweging 3.0 woonzorgcentrum De Lichtenberg, Utrechtseweg 299 te Amersfoort (zaal de Kapel is op de 1e verdieping).
U bent van harte uitgenodigd!
Het thema is: dilemma's in de toepassing wet zorg en dwang.
Tijd 13.00 tot 15.00 uur
U kunt zich via deze link aanmelden.

 

 

In de zorg rondom Korsakov zult u als zorginstelling of medewerker soms te maken krijgen met emotionele en morele dilemma's. Omgang met social media van de bewoner met het internet is zo'n dilemma. Welke beslissingen kunnen en mogen er genomen worden en wat zijn de gevolgen? Waar ligt de grens tussen vrijheid van meningsuiting en bescherming van medewerkers in dit geval?
Vanuit locatie Slingedael van Lelie zorggroep Rotterdam zal tijdens de bijeenkomst een casus besproken worden maar wellicht heeft u zelf ook voorbeelden in uw eigen instelling.

Graag willen wij tijdens deze interactieve bijeenkomst in gesprek gaan over uw eigen ervaringen. Zijn er protocollen of instructies voorhanden? hoe is de wetgeving en hoe kunt u deze integreren in het beleid?

Dr. mr. Susanne van den Hooff  zal een korte presentatie over de huidige stand van zaken rondom de wet zorg en dwang geven. De focus van Susanne ligt op juridische en ethische kwesties binnen de gezondheidszorg. De zorg rondom mensen met het syndroom van Korsakov is één van haar aandachtsgebieden.

Het Kennisnetoverleg is een netwerkbijeenkomst voor alle medewerkers die werkzaam zijn bij een zorginstelling aangesloten bij het Korsakov Kenniscentrum.
U kunt zich via deze link aanmelden.

Het definitieve programma volgt binnenkort.