Kennisnetoverleg dinsdag 13 maart 2018 in Bunnik

27 februari 2018
Kennisnetoverleg dinsdag 13 maart 2018 in Bunnik

Dinsdag 13 maart 2018 vindt het Kennisnetoverleg plaats bij zorginstelling Quarijn, locatie Bunninchem,
Burg. v.d. Weijerstraat 26, 3981 EJ Bunnik. LET OP: NIEUWE LOCATIE!!!!
Tijd: 10.00 – 12.00 uur.
Thema van het overleg is Pestgedrag onder bewoners.
Het Kennisnetoverleg is een netwerkbijeenkomst voor alle medewerkers die werkzaam zijn bij een zorginstelling aangesloten bij het Korsakov Kenniscentrum.

Toelichting op de agenda:
Door onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen is bekend dat één op de vijf ouderen in woonzorgcentra wel eens wordt gepest. Is dit ook het geval onder Korsakovbewoners? En bestaan er anti-pestprocollen?
Carolien de Vries en Arjan Schuiling zijn werkzaam op locatie Zuidwijk van RIBW K/AM uit Bennebroek. Zij geven aan dat pestgedrag onder bewoners een groot probleem is. Bewoners hebben er tenslotte niet voor gekozen op bij elkaar op een afdeling te wonen. Aan de hand van een casus gaat zij verder op het vraagstuk in.
Graag willen wij gezamenlijk uitzoeken of andere zorginstellingen hier ook mee te maken hebben en welke oplossingen er al voorhanden zijn.
Het betreft een interactieve bijeenkomst, wij zijn ook erg benieuwd naar jullie ervaringen.

Verder zou Cynthia Vogeler, directeur van het Korsakov Kenniscentrum graag met de aanwezigen in gesprek willen gaan over de functie van regionale netwerken zoals bijvoorbeeld het Korsakov Zorgcircuit Overijssel.

Tijdens het overleg zullen er ook andere onderwerpen aan de orde komen. De agenda, notulen en bijbehorende stukken zijn op het kennisplein geplaatst.

Aanmelden voor het kennisnet kan via de link op de website
Meer informatie: info@korsakovkenniscentrum.nl

Agenda Kennisnet 13 maart 2018.pdf