Kennisnetoverleg dinsdag 11 september 2018 Beekbergen

2 juli 2018
Kennisnetoverleg dinsdag 11 september 2018 Beekbergen

Dinsdag 11 september vindt het kennisnetoverleg plaats op de Markenhof (buurt Marken Buiten) van Atlant in Beekbergen. Thema van het overleg is: dagbesteding.
Adres: Kuiltjesweg 1, 7361 BT Beekbergen
Tijd: 10 - 12 uur. Van 12 uur tot 13 uur biedt Atlant de deelnemers een rondleiding op het DAC (Dagactiviteitencentrum) aan.


Dagactiviteitencentrum (DAC) Markenhof
'Veel bewoners gaan dagelijks aan het werk in het DAC. Er is een kaarsenmakerij, een zeepmakerij, een fietsenmakerij, een tuin- en plantenkas en een houtwerkplaats. Ook wordt er inpakwerk gedaan. Werken in het DAC geeft bewoners een zinvolle dagbesteding, structuur en plezier. Wie niet werkt kan deelnemen aan allerlei andere activiteiten. Op het Activiteitenplein in het hoofdgebouw is een scala aan georganiseerde en vakkundig begeleide activiteiten te doen, zowel overdag als ’s avonds en in het weekend'.

Het DAC in Beekbergen wordt waarschijnlijk door velen beschouwd als een prachtig voorbeeld van een clientgerichte manier van zinvolle dagbesteding. De dagbesteding bij de Markenhof van Atlant Zorggroep heeft een bovenregionale functie waarvan momenteel 105 cliënten gebruik maken en de vraag blijft stijgen. Dagbesteding kan de cliënt een vaste structuur bieden en de zelfredzaamheid bevorderen. Het DAC is daar goed in geslaagd, een onderzoek uit 2017 van dr. Arna van Doorn geeft aan welke succesfactoren hier een rol in gespeeld hebben. Deze verworven inzichten kunnen ook voor andere instellingen aanknopingspunten bieden om de zorg voor de cliënten met het syndroom van Korsakov verder te verbeteren.

Je bent echter nooit uitgeleerd geeft Hennie Ten Tije, teamleider van het DAC aan. Graag willen wij met de aanwezigen kennis en ervaringen uitwisselen. Wij zijn zeer benieuwd hoe de activiteiten bij de andere instellingen zijn: wat doen we goed? wat kan er nog beter? wat kunnen wij van elkaar leren? ook de dagbehandeling zal aan bod komen.
Na afloop van de bijeenkomst kunt u aansluiten bij een rondleiding van het DAC door Hennie ten Tije.
Het definitieve programma wordt in de nieuwsbrief van augustus bekend gemaakt.

Het Kennisnetoverleg is een netwerkbijeenkomst voor alle medewerkers die werkzaam zijn bij een zorginstelling aangesloten bij het Korsakov Kenniscentrum.

U kunt zich via deze link alvast aanmelden voor de bijeenkomst.

NB: Er is veel belangstelling voor deze bijeenkomst. Wij kunnen helaas alleen deelnemers toelaten die zich via de link aangemeld hebben.

 Programma kennisnet 11 september 2018.pdf