Expositie van Atelier Het Louvre van Domus Nostra

29 april 2017
Expositie van Atelier Het Louvre van Domus Nostra

Atelier Het Louvre is een bijzonder atelier te noemen. De kunstenaars zijn geen van allen in hun vroegere leven in aanraking geweest met het maken van kunst maar maken nu de prachtigste werken!
Van 21 mei t/m 18 juni vindt er een expositie plaats.
Doordat zij allen zorg/begeleiding nodig hebben ten gevolge van het syndroom van korsakov, wonen deze kunstenaars allen in Domus Nostra. Dit is voor de meesten een lastige situatie, maar zij ervaren het schilderen in de kunstgroep als een ware ontspanning en afleiding in hun leven. Deze kunstenaars vormen tesamen de expositiegroep "Atelier Het Louvre". Deze groep is nu zo'n tien jaar bij elkaar en heeft al een aantal succesvolle exposities op hun naam staan. Vorig jaar is de opbrengst zelfs verdubbeld door stichting Nationaal Ouderenfonds, waardoor de kunstenaars wederom op cultuurreis konden gaan. Zo is men al naar Barcelona, Madrid en twee keer naar Parijs geweest.

Expositie
Sinds 2016 werkt Atelier Het Louvre samen met beeldend kunstenares Barbera Sterk. Samen hebben ze twee grote collages van tijdschriften gemaakt, gecombineerd met tekeningen, voor het project Art to Remember. De twee kunstwerken zijn beide tweeluiken en meten 3.60 breed x 1.20 hoog. De expositie is van 21 mei t/m 18 juni toegankelijk voor iedereen. Op 28 juni zullen de stukken verkocht worden door Venduehuis der Notarissen uit Den Haag.
Bekijk hier de flyer: Art-to-Remember-flyer.pdf 

Via deze link kunt u meer informatie over Atelier Het Louvre lezen.