Evidence-based werken in verpleeghuizen

9 maart 2018
Evidence-based werken in verpleeghuizen

Het Korsakov kenniscentrum was donderdag 8 maart één van de sprekers op de bijeenkomst: Evdence-based werken in de verpleeghuizen in Utrecht.


Deze bijeenkomst is onderdeel van het Kennisprogramma Waardigheid en trots, dat in februari 2017 is gestart. Het kennisprogramma richt zich op het verbreden en verdiepen van de ontstane kennis uit Waardigheid en trots-projecten. Op deze manier draagt het programma bij aan evidence-based werken in de verpleeghuissector. Dit werken op basis van onderbouwde kennis is echter niet zo eenvoudig: wat effectief is in de ene praktijk is dat niet zomaar in de andere praktijk. En wat relevant is voor de professional staat soms haaks op de wensen van een cliënt. Hoe kun je als organisatie de beschikbare kennis en ervaring over dit onderwerp op een goede manier benutten?

Cyntha Vogeler gaf een boeiende presentatie over dit thema waarbij het onlangs afgesloten project Foutloos leren als voorbeeld werd genomen om aan te laten zien hoe een vraag uit de praktijk resulteert in een wetenschappelijk onderbouwd onderzoek met implementatie in de praktijk.
De presentatie van Cynthia kunt u hier lezen: Evidence based werken in de praktijk.pdf