Eerste pilot training foutloos leren bij korsakov afgerond

27 juni 2018
Eerste pilot training foutloos leren bij korsakov afgerond

Maandag 25 juni hebben de eerste 2 groepen van de training 'Foutloos leren bij cliënten met het syndroom van Korsakov' hun certificaat ontvangen.

 De training vond plaats op locatie De Poort van zorginstelling Amsta in Amsterdam. Twee groepen met enthousiaste deelnemers zijn 16 april van start gegaan en hebben samen met trainers Mathilde Bos en Ans Oosterwechel de fijne kneepjes van het foutloos leren onder de knie gekregen. Op de laatste cursusdag presenteerde de deelnemers hun eigen gemaakte stappenplan. Het is mooi om te zien hoe de energie die in de projecten gestopt was prachtige resultaten bij de bewoners opleveren.

De tweede pilot op locatie Markenhof van zorginstelling Atlant in Beekbergen zal binnenkort ook klaar zijn. De definitieve training is na de zomer gereed.

De training is gebaseerd op de praktische handleiding Foutloos leren bij Korsakov. Een praktische handleiding’  geschreven door dr. Yvonne Rensen. De handleiding is samen met vier wetenschappelijke artikelen het resultaat van een vierjarig onderzoek waarbij aangetoond is dat mensen met Korsakov nieuwe vaardigheden kunnen aanleren. Daarbij hebben zij een positiever zelfbeeld, vertonen minder rusteloos gedrag en voelen zich beter thuis. Het boekje bevat praktische handvatten voor zorgprofessionals en voorbeelden van stappenplannen. De handleiding en een reader vormen gezamenlijk het lesmateriaal van de training.
Dr. Yvonne Rensen, psycholoog bij Vincent van Gogh en onderzoeker bij het Radboudumc voerde het onderzoek uit in opdracht van het Korsakov Kenniscentrum. Cliënten en zorgprofessionals van de MeanderGroep, ZorgAccent en Atlant waren betrokken bij de uitvoering van het onderzoek.

De training is geaccrediteerd met 9 punten in het kwaliteitsregister van V&VN.
Meer informatie: https://www.korsakovkenniscentrum.nl/foutloos-leren-bij-clienten-met-het-syndroom-van-korsakov