Brochure Korsakov Academie beschikbaar

25 december 2018
Brochure Korsakov Academie beschikbaar

Donderdag 29 november heeft in Hilversum bij zorginstelling Hilverzorg het kennisnetoverleg met thema Deskundigheidsbevordering plaatsgevonden. Trots zijn op je beroep! geeft Bas Vogel aan. 
Bas Vogel
, secretaris Registratiecommissie Specialismen Verpleegkunde (RSV) bij V&VN gaf een inspirerende presentatie over het belang en borgen van deskundigheid. Deskundig zijn is het beschikken over veel kennis op een bepaald gebied. Maar wie bepaalt dat? Deskundigheid bepaal je zelf zegt Bas in zijn presentatie. Daarnaast licht Bas Vogel de waarde van het kwaliteitsregister en het toezicht houden op kwaliteit als beroepsgroep toe.
De presentatie gaf voldoende stof tot nadenken en handvatten voor het nemen van volgende stappen. Het Korsakov Kenniscentrum heeft onlangs samen met een werkgroep vanuit de leden een competentieprofiel van de Korsakov zorgmedewerker opgesteld en deze ter advisering bij V&VN voorgelegd. Vervolggesprekken hierover zijn gepland. Dit competentieprofiel kan bijdragen aan de professionalisering van medewerkers in de zorg rondom Korsakov. Wij houden u hierover op de hoogte.

In het 2de gedeelte gingen de trainers aan de slag met het geven van workshops over de trainingen van het Korsakov Kenniscentrum. Deze trainingen zijn onlangs gebundeld in een overzichtelijk brochure.
U kunt de brochure aanvragen via info@korsakovkenniscentrum.nl

De presentatie van Bas Vogel treft u hier: Presentatie Bas Vogel.pdf